Dordrecht als trouwlocatie

Dordrecht rolt de rode loper voor u uit

Grote Kerk

Van harte gefeliciteerd met jullie voornemen om binnenkort in het huwelijk te treden of jullie partnerschap te laten registreren. Met deze gebeurtenis onderstreep je de liefde voor elkaar. Het is één van de belangrijkste beslissingen die je in je leven zal nemen.

Dordrecht komt graag aan jullie wensen tegemoet. De trouwambtenaren houden rekening met jullie persoonlijke wensen. Ze maken met liefde een toespraak op maat voor jullie.
Het Dordtse Stadhuis is een prachtige, historische en geliefde locatie voor deze bijzondere dag.
Maar als u de ceremonie liever op een andere plek in Dordrecht wilt hebben dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Wat dacht u van……………………….. de Grote Kerk, Hotel Bellevue, Art & Dining, of gewoon bij u in de tuin.

Het huwelijk of de partnerschapsregistratie kan op alle dagen van de week voltrokken worden, ook op zaterdag of zondag. Kortom: in Dordrecht kan heel veel.

De ceremonie van het huwelijk of partnerschapsregistratie in Dordrecht is niet zomaar iets! Dit gebeurt in de mooiste stad van Nederland.

Voor deze plechtige gebeurtenis hebben jullie een ambtenaar van de burgerlijke stand nodig. Dordrecht beschikt over een ruim aantal ambtenaren van de burgerlijke stand. Jullie hebben de mogelijkheid een voorkeur voor een bepaalde ambtenaar uit te spreken. Met de ambtenaar die jullie ceremonie voltrekt, hebben jullie kort voor de gebeurtenis een gesprek als jullie dit wensen. Met de informatie die jullie tijdens dit gesprek geven, kan hij of zij een toespraak voorbereiden waarin jullie jezelf herkennen. Ook kunnen jullie tijdens dit gesprek je specifieke wensen kenbaar maken. Zij laten die dan in vervulling gaan voor zover dit binnen hun mogelijkheden ligt. Het is tenslotte jullie dag!

Locatie naar keuze
In Dordrecht kunnen jullie zelf een locatie kiezen: bv. bij je thuis, in een hotel of restaurant, op een boot, ergens in de buitenlucht. Minstens 3 maanden van tevoren stuur je een schriftelijk verzoek aan de Stadswinkel. Voor meer informatie en de kosten verwijzen wij je naar de Stadswinkel of de website van de gemeente Dordrecht.

Ambtenaar naar keuze
Jullie kunnen in Dordrecht zelf een trouwambtenaar uitkiezen. Een foto en kort profiel van elke trouwambtenaar staan op de website van de gemeente.

Ondertrouw
Sinds 1 september 2015 heet dit 'melding van voorgenomen huwelijk'.
U kunt in elke gemeente in ondertrouw. Wij adviseren u voor ondertrouw contact op te nemen met de gemeente waar u gaat trouwen. Klik hier voor de pagina van de gemeente Dordrecht.